hf10417

Nyheter

Kungliga Operan

3 juli, 2017

Projektbyrån har av Statens fastighetsverk fått projekt- och byggledningsuppdraget att leda ombyggnaden av Kungliga Operan. Uppdraget startar i augusti 2017 och byggstart planeras till 2021/22. Detta är ännu ett mycket hedersamt uppdrag som Projektbyrån fått i ett av Stockholms mest värdefulla kulturklassade byggnader.

Östermalms saluhall återuppstår i ny skrud

12 maj, 2017

Om knappt två år slår Östermalms saluhall åter upp portarna för allmänheten. Till dess har Projektbyrån CM-uppdraget att varsamt renovera 1800-talsbyggnaden med hänsyn till dess kulturhistoriska värden. Under arbetet har utmaningarna vuxit och förändrats, vilket visar Projektbyråns breda kompetens och snabba anpassningsförmåga. Våren 2016 stängdes Östermalms saluhall efter drygt hundra år som samlingspunkt för god … Fortsätt läsa ”Östermalms saluhall återuppstår i ny skrud”

Projektbyrån del av COWI

27 mars, 2017

COWI AB har förvärvat samtliga aktier i Projektbyrån Stockholm AB. Affären träder i kraft den 28 april 2017 då Projektbyrån Stockholm AB går in som helägt dotterbolag i COWI AB. Projektbyrån kommer att behålla sitt namn och organisationsnummer och finnas kvar i sina nuvarande kontor i Stockholm och Uppsala. Projektbyrån får nu en stark långsiktig … Fortsätt läsa ”Projektbyrån del av COWI”

Tillfälliga saluhallen – bäst i Europa?

6 februari, 2017

Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg, populär bland både handlare, shoppare – och arkitekturälskare. Före jul nominerades Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg som ett av 355 projekt till EU Mies van der Rohe Award. I veckan offentliggjordes att den nu avancerat och är en av 40 tävlande som kämpar om titeln.Tillfälliga saluhallen erbjuder något för alla och har … Fortsätt läsa ”Tillfälliga saluhallen – bäst i Europa?”

Projektbyrån lockade många på LAVA

5 februari, 2017

För sjätte gången deltog Projektbyrån på arbetsmarknadsdagen LAVA . Mässan anordnas årligen i februari av samhällsbyggnadssektionen på KTH i Stockholm, i syfte att skapa en mötesplats för studenter, företag och organisationer.I vår monter informerade vi om Projektbyrån och våra projekt samt hur en vanlig dag på jobbet kan se ut. Besökarna var många och visade … Fortsätt läsa ”Projektbyrån lockade många på LAVA”